Siirry pääsisältöön

Uuden ajan sairaala ja sote-keskus

Ratamokeskus on kauan odotettu uusi sairaala ja sote-keskus, joka tarjoaa kouvolalaisille laajat ja monipuoliset terveys- ja sosiaalipalvelut saman katon alla.

Ratamokeskus sijaitsee Kouvolan Kotiharjussa osoitteessa Ruskeasuonkatu 3.

Tiedot Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalveluista sekä niihin hakeutumisesta löydät Kymenlaakson hyvinvointialueen verkkosivuilta.

Siirry osoitteeseen Kymenhva.fi

Katso ohjeet Ratamokeskuksessa asiointiin

Laajat palvelut läheltä

Ratamokeskus tarjoaa yhteiset tilat monipuolisille sosiaali- ja terveyspalveluille.

Terveysasemapalvelut Terveysasemapalvelut siirtyivät meille Marjoniemestä. Meillä terveysasemapalveluja on mahdollista täydentää tarvittavilla lisätutkimuksilla samassa osoitteessa.

Suun terveydenhuolto Meiltä löytyvät kaikki suun terveydenhuollon palvelut hammastarkastuksista oikomisiin ja suun sairauksien hoitoon. Tiloissamme toimii myös Pohjois-Kymenlaakson hammashoidon päivystys.

Ympärivuorokautinen päivystys Päivystykseen tullaan sisään omasta ovestaan. Tarkkailutiloissamme jokainen potilas saa oman huoneen.

Erikoissairaanhoidon poliklinikat Meillä toimii usean eri erikoisalan vastaanottopalveluita ja poliklinikoita: yleissisätaudit, kardiologia, sisätautien gastroenterologia, yleiskirurgia, ortopedia, gastroenterologinen kirurgia, urologia, geriatria, naistentaudit ja äitiyspoliklinikka, lastentaudit, keuhkosairaudet, neurologia, korva- nenä- ja kurkkutaudit sekä palliatiivinen hoito. Lisäksi tiloissamme löytyy yleissairaalapsykiatrian poliklinikka.

Hoitokeskus Hoitokeskuksessamme tehdään lääkärin lähetteen mukaisia toimenpiteitä, esimerkiksi suonensisäisiä lääkehoitoja, erilaisia tähystystystutkimuksia ja polikliinsiä toimenpiteitä.

Osastohoito Meillä on 115 potilaspaikkaa. Normaalissa osastohoidossa paikkoja on 90, akuuttiosastolla 15 ja saattohoito-osasto Villa Apilassa 10. Huoneet ovat viihtyisiä, ja ikkunoista näkee ulos myös vuoteesta. Ratamokeskuksessa on 1–2 hengen huoneita, mikä turvaa rauhaa ja yksityisyyttä vuodeosaston potilaille.

Kuvantaminen, laboratoriotoiminta Meillä toteutetaan HUS-diagnostiikan laajoja kuvantamisen ja laboratorion palveluita.

Sosiaalipalvelut Tiloissamme toimii kattavasti eri sosiaalialan palveluita: terveyssosiaalityö, sosiaali- ja kriisipäivystys sekä matalan kynnyksen palvelupiste.

Mielenterveys- ja päihdepalvelut Tarjolla on myös mielenterveys- ja päihdepalveluiden vastaanottotoimintaa.

Kuntoutus Meillä on kattavat tilat erilaisille kuntoutuspalveluille. Tiloissamme toimii avo-, sairaala ja osastokuntoutus sekä kipsipoliklinikka.

Saattohoito ja palliatiivinen hoito Kolmannessa kerroksessa toimii saattohoidon ja palliatiivisen hoidon osasto Villa Apila.

Muut palvelut Tiloistamme löytyvät myös vainajapalvelut, välinehuolto ja ravintohuolto sekä henkilöstön ja asiakkaidemme käytössä oleva kahvila-ravintola.

Lue lisää esitteestämme

Ratamokeskuksen esite

ratamo_pk-liite-digi.pdf, 979 kt, 16.7.2020

Lataa: Ratamokeskuksen esite pdf

Ajankohtaista Ratamokeskuksesta