Siirry pääsisältöön

Miten asioin Ratamokeskuksessa?

Ratamokeskuksessa asiointi on tehty helpoksi. Sisäänkäynnit on merkitty selkeästi, ja ilmoittautuminen käy kätevästi automaatilla. Tältä sivulta löydät myös Ratamokeskuksen saapumisohjeet ja kartan.

Ratamokeskukseen kuljetaan päivystystä ja kappelia lukuun ottamatta pääsisäänkäynnistä. Saapuessaan asiakas ilmoittautuu automaatilla Kela-korttia tai ajokorttia käyttäen ja saa tiedon vastaanoton sijainnista. Automaatit sijaitsevat heti sisäänkäynnin tuntumassa aulatilassa. Huomioithan, että aulan infopisteeltä ei voi varata aikoja tai kysellä terveystietoja- ja tuloksia.

Ratamokeskuksen laboratorio sekä kuvantaminen sijaitsevat ensimmäisessä kerroksessa, jonne kulku on suoraan pääaulasta. Laboratoriolla ja kuvantamisella on oma ilmoittautumisautomaattinsa.

Päivystyksellä on oma sisäänkäyntinsä. Kaikki omatoimisesti saapuvat päivystyksen potilaat kulkevat tästä sisäänkäynnistä. Aulassa on ilmoittautumisautomaatti, jolla ilmoittautuminen tehdään Kela-korttia tai ajokorttia käyttäen. Potilaat siirtyvät päivystyksen aulan odotustilaan. Ennen päivystykseen saapumista soitetaan aina päivystysapuun p. 116117 tai hätätilanteessa 112.

Lisäksi rakennuksen toisella puolella sijaitsee erillinen kappelin ovi, josta omaiset pääsevät kulkemaan rauhallisesti. Kappelin ovi on tarkoitettu ainoastaan omaisille.

Ratamokeskukseen saapuminen

Palvelemme sinua osoitteessa Ruskeasuonkatu 3, Kouvola. Meille löytää kätevästi autolla, bussilla, pyöräillen tai kävellen. Alueellamme on parkkitilaa niin autoille kuin pyörillekin.

Autolla tai pyörällä saapuville varattu parkkitila sijaitsee aivan rakennuksen vieressä. Autoparkit toimivat parkkikiekolla, ja osa ovien edustojen paikoista on merkitty kotisairaalalle sekä invalideille. Lisäksi Ratamokeskuksen parkkitilaan sijoitetaan latauspisteet sähköautoille.

Lähimmät bussipysäkit sijaitsevat Ratamokeskuksen vieressä Kauppalankadun puolella. Voit suunnitella matkasi helposti käyttämällä Kouvolan kaupungin reittiopasta. Muista myös palveluliikenne, jonka linjoista osa vie suoraan Ratamokeskukselle.

Lataa Ratamokeskuksen ulkokartta (PDF,  3Mt)

Siirry Kouvolan kaupungin reittioppaaseen

Lue lisää Kouvolan palveluliikenteestä kaupungin verkkosivuilta

Ratamokeskuksen karttakuva

Ajankohtaista Ratamokeskuksesta