Siirry pääsisältöön

Kaikki Kymenlaakson keskussairaalan F-osaan siirtyneet yksiköt aloittaneet toimintansa uusissa tiloissa

Tiedotteet
Kymenlaakson keskussairaalan F-osan potilaiden ja omaisten tila.

Keskussairaalan uudistuminen jatkuu vanhan sairaalarakennuksen perusparannuksella.

Kymenlaakson keskussairaalan F-uudisosan käyttöönotto saatettiin loppuun keskiviikkona 17.1.2024, kun viimeiset osastohoidon yksiköt aloittivat toimintansa uusissa tiloissa. Hoidossa olevat potilaat siirrettiin turvallisesti uusiin potilashuoneisiin vaiheittain kolmen päivän aikana osasto kerrallaan.

Johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa toteaa, että pitkä odotus on nyt palkittu.

– Keskussairaalan uusia osastotiloja on tarvittu ja kaivattu vuosia. Nyt meillä on vihdoin 180 viihtyisää ja entistä turvallisempaa osastopaikkaa yhden tai kahden hengen huoneissa, Mäntymaa sanoo.

– Muutto on valmis ja uudet tilat on otettu potilaskäyttöön, mutta tämä on vasta alkua, sillä muuttuneeseen työympäristöön tottuminen vie aikansa. Nyt sairaalalla lähdetään rauhassa omaksumaan uudistettuja toimintamalleja ja tietysti antamaan kymenlaaksolaisille parasta mahdollista hoitoa nykyaikaisissa puitteissa.

Ennen osastohoidon yksiköitä F-osassa aloitti marras-joulukuussa sairaalan tukitoimintoja, kuten hoitolaitekeskus, laboratoriot ja logistiikkakeskus. Osastohoidon yksiköistä naistentautien ja synnytysten osasto 8 ja lastentautien osasto eivät muuta vaan pysyvät entisillä paikoillaan sairaalassa.

Katseet vanhan sairaalan perusparannuksessa

Kymenlaakson keskussairaalan uudistaminen jatkuu tämänhetkisen aikataulun mukaan 2020-luvun loppupuoliskolle asti vanhojen sairaalaosien perusparannustöillä. Perusparannus koskee koko 1960-luvulla rakennettua pääsairaalaosaa sekä itä- ja länsisivuilla olevia 1980- ja 1990-luvuilla valmistuneita laajennusosia.

Perusparannus on käynnistynyt sairaalan länsisivulta, jonne valmistuu tämänhetkisen aikataulun mukaan syksyllä 2024 uudet hoitotilat dialyysiyksikölle ja syöpätautien vastaanottotoiminnalle. Pääsairaalan perusparannus etenee kolmessa eri vaiheessa, joista ensimmäisen rakennustyöt ovat käynnistymässä kevättalven 2024 aikana. Ensimmäisen vaiheen perusparannustöiden yhteydessä myös keskussairaalan pääsisäänkäynti avataan uudelleen rakennuksen itäsivulle entisen, purettavan ambulanssirampin kohdalle.

Marja-Liisa Mäntymaan mukaan sairaalaa uudistetaan sen käyttäjien tarpeiden ehdoilla.

– Sairaalan toimivuutta kehitetään potilailta, omaisilta ja henkilöstöltä saadun käyttökokemuksen ja palautteen mukaan niin, että se vastaa kymenlaaksolaisten tarpeita myös tulevaisuudessa, Mäntymaa kertoo.

Perusparannustöiden vuoksi osa keskussairaalan yksiköistä palvelee lähivuosina väistössä sairaalan tyhjiksi jääneissä tiloissa. Väistötiloihin siirretään muun muassa poliklinikoita ja sairaalan kahvio. Remontti aiheuttaa muutoksia myös sairaalan sisäisissä kulkureiteissä sekä ajoittaista meluhaittaa.

Kymenlaakson keskussairaalan yksiköt ja yhteystiedot hyvinvointialueen verkkosivuilla