Siirry pääsisältöön

Palvelusihteerit innokkaina kohti Fb-osaa

Päivystysalueen palvelusihteerit eturivistä vasemmalta Marjut, Titta, ja Iina. Takarivistä vasemmalta Veera, Teija ja Sirpa. Kuva: Päivystyksen psykiatrinen sairaanhoitaja.

Täällä kirjottelee Kymenlaakson keskussairaalan sihteeripalveluiden muuttovastaava Marjut. Työskentelen päivystysalueella palvelusihteerinä ja tammikuussa 2023 aloitin muuttovastaavan tehtävät. Tässä blogissa kerrotaan lyhyesti erikoissairaanhoidon palvelusihteerin työtehtävistä, ja sekä sihteereiden mietteitä muuttoon liittyen.

Palvelusihteeri on tärkeässä roolissa yksiköiden prosessissa. Palvelusihteeri tekee yhteistyötä muun muassa hoitajien ja lääkärien kanssa. Sairaalan uusille työntekijöille palvelusihteerejä on esitelty nimikkeellä ”kaikkitietävät sihteerit” ja tämähän on aivan totta, koska meillä on tietoa asiasta kuin asiasta. Sihteerin työtehtävät eroavat tällä hetkellä osittain yksiköiden välillä. Muuttoon liittyy myös uusien toimintamallien yhtenäistäminen yksiköiden välillä.

Työ on hyvin mielenkiintoista ja monipuolista. Työnkuvaan kuuluu laskutuksen ja tilastointien käsittely, potilaiden ulos- ja sisään kirjaus potilastietojärjestelmässä, sisäisen ja ulkoisen puhelinliikenteen hoito sekä lääkäreiden määräysten toteuttaminen. Sihteerit myös tilaavat potilaille kyydit tutkimuksiin sekä jatkohoitoon tai kotiin.

Medisiinisten osaston palvelusihteerit Jaana, Airi ja Soile työn touhussa. Kuva: Palvelusihteeri Marjut.

Yhteistyötä tehdään muun muassa eri viranomaisten kanssa, muiden hyvinvointialueiden kanssa ja vastaanottokeskusten kanssa. Potilaan nukkuessa pois sihteeri hoitaa viralliset asiakirjat eteenpäin, kuten hautausluvan. Kokonaisuudessaan vainaja-asiat ovat hyvin iso prosessi sihteerin näkökulmasta.

Virka-ajan ulkopuolella päivystysalueen sihteerit pyytävät HUSista radiologin lausunnot tietokonetomografia tutkimuksista.

Lähes joka päivä oppii jotain uutta.

Kymenlaakson keskussairaalan sihteereitä muuttaa sairaalan uuteen Fb-osaan tammikuussa 2024.

  • P-kerroksessa työskentelevät akuuttiyksikön ja medisiinisten osaston (hematologi ja onkologia) palvelusihteerit.
  • 1. kerroksessa työskentelevät operatiivisen osaston palvelusihteerit.
  • 2. kerroksessa työskentelevät medisiinisten osaston (neurologia, kardiologia, keuhkotaudit, sisätaudit, endokrinologia, reumataudit, nefrologia, gastroenterologia) palvelusihteerit.
    • Medisiinisten ja operatiivisten palvelusihteeri työskentelee arkipäivisin virka-aikana.
  • Akuuttiyksikkö on osa päivystysaluetta. Medisiininen ja operatiivinen osasto ovat vuodeosastoja.
    • Akuuttiyksikön palvelusihteeri työskentelee aamu – ja iltavuorossa.

Tätä blogia kirjottaessa on vielä reilu pari kuukautta muuttoon. Yhdessä muiden muuttovastaavien kanssa olemme osallistuneet viikoittaisiin suunnittelu palavereihin. Tehtävänä on ollut muun muassa suunnitella ja toteuttaa käyttöönoton ja muuttoon liittyvät käytännön järjestelyt omassa työyksikössä. Olemme hoitaneet muun muassa uusiin tiloihin liittyvien varuste –ja kalusteluetteloiden kokoamisen, esimerkiksi toimistokalusteluettelon. Uuden sairaalan varustelu alkoi lokakuussa 2023. Yksi tärkeistä tehtävistä on ollut henkilökunnan tiedottaminen ja kouluttaminen uusiin tiloihin.

Palvelusihteerit Titta ja Marjut reippain askelin kohti Fb-osaa. Kuva: Kymenlaakson keskussairaalan sihteeripalvelut.

Päivystysalueen palvelusihteerin Titan mielestä muuttaminen uusiin tiloihin on jännittävää ja haasteellista. Titta odottaa, että uusissa tiloissa olisi hyvä sisäilma ja tilat olisivat toimivat.  Titta on työskennellyt päivystysalueella noin neljä vuotta.

Päivystysalueen palvelusihteeri Jenna kertoo, että muuttaminen tuntuu mukavalta, kiva päästä uusiin tiloihin. Uusilta tiloilta odotan viihtyisyyttä ja hyviä työvälineitä, hyvää ilmanvaihtoa, ettei kesäisin ole niin kuuma. Jenna on työskennellyt päivystysalueella noin yhden vuoden.

Projekti on ollut mielenkiintoinen ja sopivasti haastava. Tämä on ollut hyvää vaihtelua omiin töihin. Olen saanut tutustua uusiin ihmisiin. Odotan innolla, että pääsemme hienoihin ja nykyaikaisiin tiloihin.

Kirjoittaja

Marjut Laitinen

Palvelusihteeri/sihteeripalveluiden muuttovastaava

Vastaa