Siirry pääsisältöön

Kymenlaakson keskussairaalan uusi Fb-osa valmistunut, rakennus vastaanotettiin 22.9.2023

Tiedotteet
Fb-osa ulkoa kuvattuna.

Kymenlaakson keskussairaalan uudistamis- ja laajennustyöt etenevät. Sairaalan uuden Fb-osan rakennusvaihe on nyt valmis ja rakennus on luovutettu Kymen Tuelle.

Kymenlaakson keskussairaalan uusi Fb-osa valmistui ja luovutettiin Kymen Tuelle Kotkassa perjantaina 22.9.2023. Kymen Tuki eli Kymenlaakson hyvinvointialueen tuki- ja kiinteistöpalvelut Oy on Kymenlaakson hyvinvointialueen konserniin kuuluva yhtiö, joka tarjoaa hyvinvointialueen tukipalvelut kuten rakennuttamisen ja kiinteistöhuollon.

Projektijohtaja Kai Heiskanen kertoo, että sairaalaosa vastaanotettiin vähäisin puuttein.

– Valmiissa Fb-osassa ei ilmennyt mitään erikseen mainittavaa yksittäistä puutetta. Ilmenneet puutteet liittyivät lähinnä pieniin kolhuihin tai loppusiivouksiin, Heiskanen sanoo.

– Vähäiset virhe- ja puutelistat ovat suurissa rakennushankkeissa hyvin tyypillisiä. Pääurakoitsijana toiminut YIT Suomi on onnistunut urakkasuorituksessaan hyvin.

Fb-osan rakennuttamisen hinnaksi on tämänhetkisen kustannusennusteen mukaan muodostumassa pyöristäen 70 miljoonaa euroa. Sairaalaosa valmistui kolme viikkoa alkuperäisestä aikataulusta jäljessä muun muassa koronapandemian sekä Ukrainan sodasta johtuvan rakennusmateriaalien saatavuuden heikkenemisen takia.

Seuraavaksi Fb-osassa aloitetaan sairaalaosan käyttöönoton valmistelu ja varustelu. Käyttöönottovaiheessa myös sairaalan henkilöstö koulutetaan uusissa tiloissa toimimiseen. Ensimmäiset potilaat otetaan Fb-osassa vastaan tämän hetkisen aikataulun mukaisesti tammikuussa 2024. Uudisrakennukseen sijoitetaan vaiheittain muun muassa suurin osa erikoissairaanhoidon osastopaikoista sekä laboratorio, lääkevalmistus ja logistiikka.

Perusparannukset ovat jo käynnissä

Uudistustyöt jatkuvat Kymenlaakson keskussairaalalla vielä vuosikymmenen loppupuolelle saakka. Fb-osan luovutuksen jälkeen aloitetaan koko vanhan sairaalan perusparannustyöt.

– Peruskorjauksen ensimmäisen osan kilpailutus on tällä hetkellä meneillään, kertoo Kymen Tuen toimitusjohtaja Jyrki Gerlander.

– Päätökset urakoitsijoista tehdään syksyn aikana, ja työt alkavat sitten vuodenvaihteen tienoilla.

Ensimmäisenä perusparannuksen kohteena ovat sairaalan takaosassa sijaitsevat niin kutsutut Ad- ja Fa-osat. Remontin aikana osa sairaalan toiminnoista palvelee väistötiloissa.