Siirry pääsisältöön

Valokuvataidetta Ratamokeskuksessa

Tiedotteet
Seinällä kahden tuolin yläpuolella taulu, jossa maalaismaisema auringonvalossa.

Kouvolan Kameraseura on lahjoittanut Kymsotelle 42 valokuvista teetettyä taulua. Ne on sijoitettu Ratamokeskuksen yleisiin tiloihin ja Villa Apilan potilashuoneisiin.

Valokuvien valintaa ohjasi kymenlaaksolaisesta luonnosta, teollisuudesta ja vesistöistä kumpuava Ratamokeskuksen värimaailma.

 

Kymsote on saanut Ratamokeskukseen Kouvolan Kameraseuralta lahjoituksena 42 valokuvista teetettyä taulua. Osa tauluista on aiemmin ollut esillä Kouvolan kameraseuran 70-vuotisjuhlanäyttelyssä Poikilossa touko-elokuussa 2022.

Kouvolan Kameraseuran puheenjohtaja Jaana Ahola kertoo, että heillä on ollut tapana etsiä valokuvanäyttelyitä varten yhteistyökumppanit, joiden avulla on teetetty näytteille tulevat taulut. Näyttelyiden päätyttyä esillä olleet teokset on lahjoitettu eri toimijoille, muun muassa hoivakoteihin.  Tänä vuonna sponsoreina toimivat Kymin Osakeyhtiön 110-vuotissäätiö sekä Finnfoto – Suomen valokuvajärjestöt ry ja juhlanäyttelyn teokset pääsivät uuden Ratamokeskuksen seinille asiakkaiden, potilaiden ja henkilökunnan silmien iloksi. Valokuvataulut ovat moderneja taideteoksia ja materiaalinsa puolesta ne ovat helposti puhtaana pidettäviä, joten ne sopivat uuden ajan sairaalan ja sote-keskuksen seinille hyvin.

Iloa ja ajattelemisen aihetta

Valokuvien valintaa ohjasi kymenlaaksolaisesta luonnosta, teollisuudesta ja vesistöistä kumpuava Ratamokeskuksen värimaailma: punainen, sininen, vihreä ja harmaa. Tauluja on ripustettu jokaiseen kerrokseen yleisiin tiloihin, vuodeosastojen käytäville sekä Villa Apilan jokaiseen potilashuoneeseen. Teokset on sijoiteltu ympäröivä tila huomioiden siten, että ne olisivat mahdollisimman monen Ratamokeskuksessa asioivan saavutettavissa.

Muutosjohtaja Sami Loimas kiittää kameraseuraa yhteistyöprojektista ja toivoo, että valokuvataulut tuovat toivoa, iloa ja ajattelemisen aihetta jokaisen Ratamokeskuksessa vierailevan tai työskentelevän ihmisen arkeen.

”Taiteella on yhteys koettuun hyvinvointiin, terveyteen, parempaan työkykyyn ja hyvän elämän kokemuksiin.”

 

Sitaatin lähde: Liikanen, Hanna-Liisa 2003. Taide kohtaa elämän: Arts in Hospital -hanke ja kulttuuritoiminta itäsuomalaisten hoitoyksiköiden arjessa ja juhlassa. Helsinki: Helsingin yliopisto.