Siirry pääsisältöön

Kymsoten kotihoidolle hankittiin sähköautoja

Tiedotteet
Samalaisia henkilöautoja rivissä autoliikkeen edessä pihalla.
KUVA: K-Auto Kotka

Kymsote-Kiinteistöt Oy on hankkinut 24 uutta täyssähköautoa. Suurin osa sähköautoista on menossa Kymsoten kotihoidon työntekijöiden käyttöön eri puolille Kymenlaaksoa.

Kotkalaisen autokaupan pihalla on pitkä rivi valkoisia sähköautoja odottamassa noutoa. Se on harvinainen näky. Kymsote-Kiinteistöt Oy osti kerralla 24 Volkswagen e-up! -henkilöautoa. Kyseisen auton normaali hinta on noin 26 000 euroa, autohankintojen kokonaishinta on noin 600 000 euroa. Tällainen kauppa on harvinainen paitsi Kymsote-Kiinteistöt Oy:lle myös K-Auto Kotkalle, sillä sähköautoja ei saatavuusongelmien vuoksi ole tällä hetkellä aivan yksinkertaista hankkia.

– Kymsotella on käytössään noin 200 autoa, ja joka vuosi korvataan ja uusitaan kalustoa, palveluliiketoiminnan johtaja Seppo Pajari Kymsote-Kiinteistöt Oy:stä selvittää kaupan taustoja.

Seppo Pajari ja Kymsote-Kiinteistöt Oy:n toimitusjohtaja Jyrki Gerlander kertovat, että suurin syy sähköautojen hankintaan on ympäristöasioissa. Laki puhtaista ajoneuvoista eli tarkemmin laki ajoneuvo- ja liikennepalveluhankintojen ympäristö- ja energiatehokkuusvaatimuksista velvoittaa, että tietty prosenttiosuus julkisista hankinnoista tulee olla puhtaita ajoneuvoja. Tällä hetkellä kyseinen prosenttiosuus on 37,5 prosenttia ja se nousee lähivuosina.

– On erittäin positiivista, että tällaisella toiminnalla voimme osaltamme edistää vastuullisuutta ympäristöasioissa. Mukava lisä on, että onnistuimme tekemään tällaisen kaupan omalla alueellamme eli Kymenlaaksossa toimivan myyjän kanssa, Gerlander toteaa.

Seppo Pajari ulkona pihalla autojen keskellä

– Työntekijät saavat lyhyen perehdytyksen lähinnä autojen lataamiseen ennen kuin autot otetaan käyttöön, palveluliiketoiminnan johtaja Seppo Pajari Kymsote-Kiinteistöt Oy:stä kertoo esitellessään uusia sähköautoja.

Latauspisteitä kotihoidon toimipisteisiin

Gerlanderin mukaan kotihoidon työntekijät olivat luonteva valinta sähköautojen käyttäjiksi. Kotihoito on kotiin vietäviä palveluja, jolloin autoja tarvitaan päivittäisessä työssä.

– Näiden sähköautojen ylläpito- ja käyttökulut ovat erittäin pienet riippuen tietysti sähkön hinnasta, Seppo Pajari kertoo.

Sähköautojen latauspisteitä on tuossa kotihoidon yhteyteen tai läheisyyteen seuraaviin toimipisteisiin: Haminan sairaala, Karhulan sairaala, Kouvolan kotihoito ja Keltakankaan terveysasema. Latauspisteitä asennetaan parhaillaan ja autot pyritään ottamaan käyttöön mahdollisimman pian syksyn aikana.