Siirry pääsisältöön

Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen vieraili uudistuvassa Kymenlaakson keskussairaalassa

Uutiset
Synnytysyksikön takakäytävä

Sairaalaa esitellyt Kymsoten johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa toi esiin laajojen päivystyspalveluiden merkitystä koko maakunnalle.

Keskiviikkona 24.8.2022 Kymenlaakson keskussairaalaan saapui vieraita eduskunnasta, kun sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen (vas.) pyysi Kotkan-vierailunsa yhteydessä päästä tutustumaan yhteen Suomen moderneimmista sairaalarakennuksista, vuonna 2020 valmistuneeseen G-sairaalaosaan ja sen toimintaan. Niin sanottua kuumaa sairaalaosaa esitteli Kymsoten johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa. Vierailulle osallistuivat myös kansanedustaja Veronika Honkasalo (vas.) sekä puolueen eduskuntaryhmän avustajia.

Kierroksella G-sairaalaosan tiloihin päästiin kurkistamaan muun muassa synnytyshuoneeseen, vastasyntyneiden virvottelutiloihin, leikkaussaliin ja päivystyksen tiloihin ambulanssihallia myöten.

Kansanedustaja Veronika Honkasalo ja sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen tutustuivat G-sairaalaosassa sijaitsevaan leikkaussaliin johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaan opastuksella. Kuva: Kymsoten viestintä.

Sairaalaan tutustumisen ohella vaihdettiin sosiaali- ja terveydenhuoltoon liittyviä ajatuksia ja kysymyksiä rikkaasti puolin ja toisin. Johtajaylilääkäri Mäntymaa painotti ministeri Sarkkiselle muun muassa ympärivuorokautisten päivystyspalveluiden turvaamisen tärkeyttä niin eteläisessä kuin pohjoisessa puolta Kymenlaaksoa sekä keskussairaalan aseman säilyttämistä laajoja päivystyspalveluita tarjoavana sairaalana. Akuuttien tilanteiden hoito voisi karata kauas kymenlaaksolaisilta, mikäli terveydenhuoltolain uudistuessa maakunnan päivystyspalveluita supistettaisiin.

Tutustumiskäynti tarjosi aikaa keskustelulle. Kuva: Kymsoten viestintä.

Keskustelua käytiin myös muista Kymenlaakson viimeaikaisista toteutuneista ja suunnitelluista sairaalainvestoinneista. G-osan käyttöönoton ja Kouvolan uuden Ratamokeskuksen nousemisen jälkeen valmistuu keskussairaalan Fb-osa, jonne sijoitetaan muun muassa suurin osa erikoissairaanhoidon osastopaikoista. Uudisrakennuksen harjakaisia vietettiin 19.8.2022, ja käyttöönoton on määrä tapahtua vuodenvaihteessa 2023-2024. Sen jälkeen vuorossa on keskussairaalan vanhan osan saneeraus. Rakentamisen kannalta tapahtumarikkaat vuodet siis jatkuvat, ja niin jatkuu työ myös kymenlaaksolaisten terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi.

Johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa, sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen ja kansanedustaja Veronika Honkasalo. Kuva: Kymsoten viestintä.