Siirry pääsisältöön

Pohjois-Kymen sairaala tyhjentynyt, Sairaalanmäen kiinteistöjä nyt kaupan

Tiedotteet
Pohjois-Kymen sairaala tyhjentynyt, Sairaalanmäen kiinteistöjä nyt kaupan

1950-luvulla rakennettu funkkis-tyylisuuntausta edustava sairaalarakennus odottaa seuraavia käyttäjiä. Pohjois-Kymen sairaalan lisäksi kaupan ovat myös muut Sairaalanmäen kiinteistöt Kymenlaakson psykiatrinen sairaala pois sulkien.

Ratamokeskuksen käyttöönoton myötä vuonna 1953 toimintansa aloittanut Pohjois-Kymen sairaala jää Kymsoten palveluiden osalta tyhjilleen, ja nyt sille etsitään uutta omistajaa. Kiinteistön omistaa Kymsoten tytäryhtiö Kymsote-Kiinteistöt Oy. Yhtiön toimitusjohtaja Jyrki Gerlander on tulevien kauppojen suhteen toiveikas.

– Keskellä vehreää Kuusankoskea olisi nyt tarjolla hieno funkkiskiinteistö, jonka kehittämisessä vain mielikuvitus on rajana. On tärkeää, ettei rakennus jää vaille käyttöä, vaikkei se enää juuri Kymsoten tarpeita täytäkään, Gerlander toteaa.

– Esimerkiksi naapurimaakunnassa Uusimaalla Nikkilän vanhasta sairaalaympäristöstä on uudistettu kokonaan uusi asuinalue.

Sairaalanmäen alueella sijaitsee myös Kymsote-Kiinteistöjen omistamia kerrostalorakennuksia, jotka kuuluvat kauppaan. Poikkeuksena on alueella sijaitseva Kymenlaakson psykiatrinen sairaala, joka jatkaa toimintaansa normaalisti eikä täten ole myynnissä. Kauppahinta myynnissä oleville kiinteistöille on toimitusjohtaja Gerlanderin mukaan edullinen.

Asiakkaita pyydetään huomioimaan, että Pohjois-Kymen sairaalan toiminta on siirtynyt kokonaisuudessaan Ratamokeskukseen. Mikäli aikaisemmin annetussa lähetteessä tai kutsukirjeessä lukee edelleen Pohjois-Kymen sairaala, tulee henkilön silti mennä Ratamokeskukseen osoitteeseen Ruskeasuonkatu 3.