Siirry pääsisältöön

Kaikki keskeiset palvelut aloittaneet Ratamokeskuksessa

Tiedotteet
Kaikki keskeiset palvelut aloittaneet Ratamokeskuksessa

Viimeisenä Ratamokeskuksen palveluna aloitti tänään 27.5.2022 palliatiivinen vuodeosasto Villa Apila.

Kouvolan uusi sairaala ja sote-keskus Ratamokeskus on avautunut asiakkaille vaiheittain kevään 2022 aikana, ja nyt toiminta on kaikkien keskeisen palveluiden osalta saatu aloitettua. Myöhemmin tämän vuoden kuluessa tiloissa toimintansa käynnistävät sosiaaliohjaus sekä HUS diagnostiikkakeskuksen kuvantamisrekka. Lisäksi Ratamokeskukseen suunniteltu asiakasapteekki aloittaa palvelemisensa tämänhetkisen tiedon mukaan vuoden 2023 aikana.

– Olen helpottunut ja onnellinen, että muutto on nyt saatu keskeisiltä osin maaliin. Suunnittelu- ja rakentamissaaga ehti kestää yli vuosikymmenen ajan, ja nyt se on todella totta, Kymsoten johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa

– Uudet, eri toimintojen tarpeisiin suunnitellut tilat parantavat sekä potilaiden hoitoympäristöä että henkilöstön työolosuhteita. Ratamokeskus on suuri investointi kuntalaisten hyvinvointiin ja merkittävä asia koko Kymenlaaksolle.

Kaikkia Kouvolan sosiaali- ja terveyspalveluita ei kuitenkaan ole tästä lähin keskitetty Ratamokeskukseen, vaan osa palveluista jatkaa vanhoissa tutuissa toimipisteissään. Tarkemmat tiedot toimipisteiden yhteystiedoista osoitteessa www.kymsote.fi. Ratamokeskuksesta voi lukea lisää osoitteessa www.kymensairaalat.fi/ratamokeskus.