Siirry pääsisältöön

Sairaalanmäeltä Kotiharjuun – tältä Ratamokeskuksen päivystyksessä näyttää

Sairaalanmäeltä Kotiharjuun – tältä Ratamokeskuksen päivystyksessä näyttää

Pohjois-Kymen sairaalan eli tutummin POKS:n kauan Sairaalanmäellä toiminut päivystys muuttaa uusiin tiloihin Ratamokeskukseen. Sairaanhoitajat Hanna Hyyrynen ja Susanna Ruohonen näyttävät kuvablogissaan pian käyttöön otettavia työtilojaan ja antavat neuvoja päivystyksessä asiointiin.

Päivystyksen henkilökunta on uuden edessä. Ratamoon muutto lupaa meille kaikille uusia asioita, laitteita ja paikkoja. Muutokset kuitenkin mahdollistavat myös uusia toimintatapoja.

Kävellen päivystykseen tulevat ottaa vastaan Ratamon valoisa ja avara aula. Saapuessa päivystykseen ilmoittaudutaan ilmoittautumisautomaatilla, josta asiakkaalle tulostuu vuoronumero. 

Automaatista tulostuneella numerolla hoitaja kutsuu asiakkaan vastaanottohuoneeseen tai laboratoriohoitaja mahdollisiin päivystyksen näytteenottotilassa otettaviin verikokeisiin. Päivystyksen läheisyydestä löytyy sekä laboratorio että röntgen, mikä puolestaan nopeuttaa entisestään esimerkiksi aivoverenkiertopotilaiden hoitoa.

Siirtyminen sisäaulaan lähelle hoitajia ja lääkäreitä luo turvallisuuden tunnetta, sillä apu lähellä. Sairaanhoitaja haastattelee ja tutkii potilaan sekä tarvittaessa konsultoi lääkäriä. Lapsipotilaat varmasti mielellään odottelevat satumaisessa omassa aulassaan vastaanotolle pääsyä. Näin odotusaika ei käy pitkäksi.

Jos tutkimusten valmistuminen venyy ja alkaa tuntua välipalalle tarvetta, ei hätää! Välipalamahdollisuuden tarjoaa odotusaulaan tuleva välipala-automaatti. Suurempaan nälkään saa avun Ratamossa sijaitsevasta kahvila-ravintolasta, joka sijaitsee päivystyksen kanssa samassa kerroksessa.

Hoitaja ja lääkäri ottavat yhdessä vastaan paareilla saapuvat potilaat. Näin tutkimukset saadaan nopeasti alulle.

Tarkkailupaikkoja eivät ympäröi vain väliverhot, vaan seinät. Se tuo potilaille yksityisyyttä, modernit seurantalaitteet puolestaan turvallisuutta.

Muutto uuteen paikkaan on mielenkiintoista ja varmasti jännittävää niin rautaisille ammattilaisille kuin aloittelevillekin työntekijöille. Tavoite meille kaikille on kuitenkin yhteinen. Se on potilaan hyvä ja turvallinen hoito.

Kirjoittajat

Hanna Hyyrynen

Hanna Hyyrynen

Päivystyksen sairaanhoitaja

hanna.hyyrynen@kymsote.fi

Susanna Ruohonen

Susanna Ruohonen

Päivystyksen sairaanhoitaja

susanna.ruohonen@kymsote.fi

Vastaa

Yksi kommentti artikkeliin Sairaalanmäeltä Kotiharjuun – tältä Ratamokeskuksen päivystyksessä näyttää

  1. Kahila Aila Katri Marketta sanoo:

    Kiitos erittäin ystävällisestä ja hyvästä hoidosta 18-19.7.22 päivystyksen upealle henkilökunnalle ❤