Siirry pääsisältöön

Ratamokeskuksen keittiössä padat jo porisevat kahvila-ravintolan avajaisten ollessa kulman takana

Ratamokeskuksen keittiössä padat jo porisevat kahvila-ravintolan avajaisten ollessa kulman takana

Kymijoen Ravintopalvelut Oy valmistaa potilaiden ja asiakkaiden aterioita useille Kymsoten toimipisteille. Pian Ratamokeskuksen ykköskerroksessa palvelee myös kahvila-ravintola Poiju. Yrityksen aluepäällikkö Mari Ylätalo kertoo blogissa uudesta kahvila-ravintolasta ja arvoista työtiimin hymyjen takana.

Kymijoen Ravintopalvelut Oy on julkisomisteinen ravintopalveluita tuottava yritys, joka valmistaa aterioita eri asiakasryhmille vauvasta vaariin. Ruokaa tehdään kahdessa tuotantokeittiössä, Kotkassa sijaitsevassa keskuskeittiö Kapyysissä ja nyt uutuuttaan hohtavassa Ratamokeskuksen keittiössä. Ratamon uudessa keittiössä työskentelee noin 20 ravitsemisalan ammattilaista 365 päivänä vuodessa. Olipa arki tai pyhä, valmistamme asiakkaillemme ravitsemissuositusten mukaiset, ravitsevat ja maukkaat ateriat, huomioiden asiakkaiden erilaiset tarpeet.

Keittiöissä valmistuu päivittäin yhteensä noin 1200 ateriaa aamupalasta iltapalaan muun muassa sairaaloiden vuodeosastoille. Emme palvele ainoastaan sairaalaympäristössä –  valmistamme ruoat myös Kymenlaakson sosiaalipalveluihin kuuluvien päivätoiminnan ja asumispalveluiden Kouvolan alueen asiakkaille. Iso osa valmistamastamme ruoasta kulkee siis Ratamokeskuksen seinien ulkopuolelle.

Sosemaisen ruokavalion timbaaleja ja Kymenlaakson psykiatrisen sairaalan ruoankuljetusvaunut. Kuvat: Mari Ylätalo.

Edellä mainittujen lisäksi palvelemme pian, 17.5.2022 lähtien myös Ratamon henkilökuntaa ja asiakkaita Makunne Kahvila-Ravintola Poijussa. Kahvila-ravintola on päivittäin avoinna kaikille asiakkaille. Pian voit poiketa meille lounaalle, kahville tai vaikkapa noutaa eväät mukaasi. Lounasta on tarjolla maanantaista perjantaihin, ja kahvilan palvelut ovat saatavilla päivittäin. Poiju on levähdyspaikka ja kiinnittymispiste päivän lepohetkeen.

Itselleni Poiju näyttäytyy todella kutsuvana paikkana ruokatauon tai kahvihetken viettoon visuaalisena, aisteja hivelevänä ympäristönä. Jos tauko on vielä mahdollista viettää mukavien kollegoiden kanssa keskustellen, niin voiko parempaa hetkeä työpäivässä olla ― enpä usko.

Teemme ruokaa ammattimaisesti, pilke silmäkulmassa ja ilolla, palvellen asiakkaitamme niin hyvin kuin osaamme. Ohjenuoranamme on arvomme, jotka olemme luoneet koko henkilöstömme voimin. Toimintaamme ohjaavat valtakunnalliset ravitsemussuositukset sekä asiakas- ja elintarviketurvallisuus. Käytössämme on myös moderni toiminnanohjausjärjestelmä.

Yrityksen arvot. Kuva: Kymijoen Ravintopalvelut Oy.

On ollut ilo olla käynnistämässä uutta ammattikeittiötä Ratamossa, jossa olemme uusien koneiden ja laitteiden sekä hienojen seinien sisäpuolella, keskellä nykyaikaista ammattikeittiömaailmaa.

Muutaman ”poissa asiakkaan kupeesta” vietetyn vuoden jälkeen on nautinnollista olla taas täysin läsnä sidosryhmille ja asiakkaille. Monta mukavaa kohtaamista on jo koettu Ratamon käytävillä. Nyt, toimittuamme reilun viikon uusissa tiloissa, on ilo todeta, että suunnitelmiemme jalkauttaminen käytäntöön on onnistunut hyvin. Toki jokaisessa uuden aloituksessa esiintyy aina pieniä haasteita, mutta kokonaistunne onnistumisesta on reilusti plussan puolella. Uuden keittiön käynnistämisessä on ollut hienoa oppia myös uutta ja laajentaa omaa näkemystään liittyen eri asiakokonaisuuksiin.

Kalapyörykät valmistuvat uunissa. Kuva: Mari Ylätalo.

Haluan tässä yhteydessä esittää suuret kiitokset ammattitaitoiselle, osaavalle ja positiiviselle henkilöstöllemme, joiden ansiosta voin todeta aloituksemme ensimmäisen vaiheen onnistuneet niin hyvin kuin se nyt on onnistunut. Kahvila-ravintolan avaaminen ja Ratamon vuodeosastojen keskitetyn tarjotinjakelun aloittaminen ovat vielä tulevia ponnistuksiamme. Näiden kokonaisuuksien suhteen olemme vielä uuden edessä. Toimintojen aloittamisen jälkeen toivon, että palvelumme löytävät uomansa pikaisesti ja saamme palvella asiakkaitamme eli Teitä, toimintaamme kehittäen ja kehittyen, tarpeitanne täyttäen.

Me palvelemme teitä ilolla ja hymyllä. Sloganimme Hyvinvointiin Yhdessä, Menestykseen Yhdessä näkyy toivottavasti myös ihan konkreettisesti teille 😊.

Ratamon keittiön tiimiläisiä. Kuva: Sini Hyöky.

Kirjoittaja

Mari Ylätalo

Mari Ylätalo

Aluepäällikkö, Kymijoen Ravintopalvelut oy

mari.ylatalo@makunne.fi

Vastaa

Yksi kommentti artikkeliin Ratamokeskuksen keittiössä padat jo porisevat kahvila-ravintolan avajaisten ollessa kulman takana

  1. Stina Teittinen sanoo:

    Hei! 93v. äitini seurasi suurella mielenkiinnolla useammasta sanomalehdestä uuden Ratamo-keskuksen valmistumista.Kaaduttuaan vuodenvaihteessa hän yllättäen olikin jo
    potilaana ja tutkimuspöydällä . Kaikki sujui hienosti;kiitos osaavan henkilökunnan ja sujuvan sisäänkirjautumisen . Onneksi voitiin yhdessä todeta , että säikähdyksellä selvittiin. Päätimme huokaista kiitollisuudesta ja nauttia lounaan viihtyisässä Poiju-kahvila-ravintolassanne. Vanhemman väen puolesta jäi harmittamaan kun selvisi,että maksuksi ruuasta kelpasi vain käteinen. Tulin miettineeksi, että pitkän hoitopäivän jälkeen ,olisi ollut erittäin ikävää iäkkään äitini kanssa tulla käännytetetyksi kassalta tyhjin suin ja jäädä väsyneenä ja nälkäisenä odottamaan ruuhkaisaa Kela-taksia ja matkaa kohti Anjalaan Toivottavasti käteinen palaa maksuvaihtoehdoksi ravintolaanne mahdollisimman pian. Nythän sitä jo suositellaan olevan jokaisen piirongin laatikossa ’pahan päivän varalle’. Hyvinvointiin ja menestykseen yhdessä kortein ja setelein 🙂 KIITOS ! t. Stina Teittinen
    20.10 Helsinki