Siirry pääsisältöön

Ratamokeskuksessa aloittavat 16.5.2022 toimintansa erikoissairaanhoidon poliklinikat ja hoitokeskus

Tiedotteet
Ratamokeskuksessa aloittavat 16.5.2022 toimintansa erikoissairaanhoidon poliklinikat ja hoitokeskus

Kouvolassa Ratamokeskuksen palvelut aloittavat vaiheittain toukokuussa. Maanantaina 16.5.2022 Ratamokeskuksessa aloittavat Pohjois-Kymen sairaalasta siirtyvät erikoissairaanhoidon eri erikoisalojen poliklinikat, sairaalakuntoutuksen poliklinikkatoiminta ja hoitokeskus.

Päivitetty 11.5.2022 lisätty 16.5.2022 aloittavien palveluiden listaan avokuntoutus.

Ratamokeskuksessa on tarjolla usean eri erikoisalan vastaanottopalveluita ja poliklinikoita, mm. yleissisätaudit, kardiologia, sisätautien gastroenterologia, yleiskirurgia, ortopedia, gastroenterologinen kirurgia, urologia, naistentaudit ja äitiyspoliklinikka, lastentaudit, keuhkosairaudet, neurologia sekä korva- nenä- ja kurkkutaudit. Ratamokeskuksessa toimii myös hoitokeskus, jossa tehdään esimerkiksi suonensisäisiä lääkehoitoja, erilaisia tähystystutkimuksia ja polikliinisiä toimenpiteitä. Nämä kaikki erikoissairaanhoidon palvelut aloittavat toimintansa 16.5.2022. Yleissairaalapsykiatrian poliklinikka aloittaa toimintansa Ratamokeskuksessa 24.5.2022.

Pohjois-Kymen sairaalan kaikki toiminnot muuttavat Ratamokeskukseen toukokuun aikana: Päivystys, osastot ja HUS Diagnostiikkakeskuksen kuvantamisen palvelut ja laboratoriopalvelut muuttavat toukokuun lopulla viikolla 21. Kymenlaakson psykiatrinen sairaala ei siirry, vaan se jatkaa toimintaansa Sairaalanmäellä, Kuusankoskella.

16.5.2022 aloittaa toimintansa myös Marjoniemestä siirtyvä laboratorion näytteenotto. Laboratorio sijaitsee ensimmäisessä kerroksessa, kulku on suoraan pääaulasta.  Laboratoriopalveluilla on oma ilmoittautumisautomaatti.

Ratamokeskuksen toiminta laajenee 16.5.2022 alkaen myös seuraavilla palveluilla: terveyssosiaalityö, mielenterveys- ja päihdepalveluiden vastaanottotoimintaa, avokuntoutusta ja välinehuolto.

Tiistaina 17.5.2022 aloittaa kahvila-ravintola, joka palvelee niin asiakkaita kuin henkilöstöäkin.

Ratamokeskuksessa ovat jo toiminnassa suun terveydenhuollon palvelut, terveysaseman vastaanottopalvelut, geriatrisen ja palliatiivisen poliklinikan vastaanotot sekä ravintohuolto.

Ratamokeskuksessa on helppo asioida. Kaikkiin vastaanottopalveluihin kuljetaan pääsisäänkäynnistä ja ilmoittaudutaan automaatilla. Päivystykseen on oma sisäänkäyntinsä.

Ratamokeskus on Kouvolan Kotiharjussa sijaitseva uuden ajan sairaala ja sote-keskus. Ratamokeskuksen palvelut avautuvat vaiheittain toukokuussa.

Tietoa Ratamokeskuksesta ja muuttoaikatauluista täältä: www.kymensairaalat.fi/ratamokeskus