Siirry pääsisältöön

Ratamokeskuksen hammashoitolatoiminta aloittaa jo 25.4.2022, lue käytännön muutokset Kouvolan suun terveydenhuollon palveluissa

Tiedotteet
Ratamokeskuksen hammashoitolatoiminta aloittaa jo 25.4.2022, lue käytännön muutokset Kouvolan suun terveydenhuollon palveluissa

Suun terveydenhuollon eri vastaanotot aloittavat toimintansa Ratamokeskuksessa maanantaina 25.4.2022 kello 8, hammaslääkäripäivystys taas seuraavalla viikolla 2.5.2022.

Jatkossa Kouvolan hammashoidon päivystys toimii uusissa tiloissa Ratamokeskuksessa. Virka-aikainen hammaslääkäripäivystys siirtyy vaiheittain pois Kalevankadulta siten, että 29.4.2022 asti päivystysajat ovat pohjoisen Kymenlaakson alueen muissa hoitoloissa ja jälleen keskitetysti Ratamokeskuksessa 2.5.2022 alkaen. Koska Kalevankadun hoitolaan ei ole päivystyksen lisäksi sijoitettu muita suun terveydenhuollon palveluita, poistuu toimipiste kokonaan Kymsoten käytöstä.

Päivystyksen lisäksi Marjoniemen hammashoitolan toiminta siirtyy kokonaisuudessaan Ratamokeskukseen. Uuteen sote-keskukseen keskitetään myös oikomishoidot kaikista Kouvolan suun terveydenhuollon toimipisteistä.

Kouvolan muut hammashoitolat jatkavat toimintaansa entiseen tapaan oikomishoitoja lukuun ottamatta

Ratamokeskuksen avaaminen keskittää kaiken Kouvolan oikomishoitojen toiminnan saman katon alle Ruskeasuonkadulle. Muut Kymsoten Kouvolan avoinna olevat suun terveydenhuollon toimipisteet eli Eskolanmäen, Jaalan, Keltakankaan, Valkealan, Voikkaan sekä Kuusankosken hammashoitolat jatkavat entisellään oikomishoidot pois sulkien.

– Ratamon ovien aukeaminen ei tarkoita kaikkien muiden pohjoisen Kymenlaakson suun terveydenhuollon toimipisteiden alasajoa, vaan palvelukokemuksen paranemista uusien, toimivien tilojen myötä. Esimerkiksi hammastarkastukseen, suuhygienistille ja reikien paikkaamiseen pääsee nyt ja jatkossakin edelleen eri puolilla Kouvolaa, kertoo vastuuylihammaslääkäri Mikko Uusikylä.

Ratamokeskus sijaitsee Kotiharjun kaupunginosassa osoitteessa Ruskeasuonkatu 3. Kouvolan suun terveydenhuollon ajanvarauksen yhteystiedot pysyvät samana. Asiakkaat saavat ajan varaamisen yhteydessä tiedon uudesta toimipaikasta.

Suun terveydenhuollon yhteystiedot verkossa: Suun terveydenhuolto | Kymsote

Ratamokeskuksessa vastassa ovat modernit tilat uusine laitteineen, oikomishoitojen keskittäminen tuo parannuksia henkilöstölle ja asiakkaille

Suun terveydenhuollon uusiin tiloihin sijoitetaan kokonaan uusittu, yhtenäinen laitteisto sekä symmetriset ja valoisat tilat. Yhteensä hammashoitolan vastaanottohuoneita on Ratamokeskuksessa 18. Suun terveydenhuolto palvelee rakennuksen 2. kerroksessa.

Kouvolan oikomishoitojen keskittämisen syynä on palveluiden laadun parantaminen ja toiminnan tehostaminen. Keskittäminen tuo asiakkaille enemmän vaihtoehtoja käyntiaikoihin, sillä tähän asti hajautetut oikomispalvelut mahdollistavat vapaiden aikojen tarjoamisen vain tiettyinä päivinä viikossa.

– Meidän pohjoisen Kymenlaakson oikomistiimimme on ottamassa Ratamon yhteiset tilat vastaan ilolla. Nyt oikomisprosessin kaikki eri toimenpiteet röntgenistä alkaen voidaan tehdä samassa paikassa, mikä ei ollut ennen mahdollista muualla kuin Marjoniemen toimipisteessä, Uusikylä sanoo.

– Hajautumisen sijaan Ratamossa muu tiimi on aina paikalla. Työntekijän kannalta on tärkeää saada matalalla kynnyksellä tukea ja konsultaatiota erikoisalan muilta kollegoilta, mikä tietysti edistää myös potilastyössä onnistumista.

Uudella järjestelyllä pyritään lisäksi lisäämään oikomishoitoprosessin jatkuvuutta erityisesti lapsiperheiden suhteen. Tällä hetkellä oikomisen suorittava hammashoitola määräytyy koulukohtaisesti. Jatkossa hoitopaikka pysyy samana, vaikka koulu vaihtuisikin.

– Lapset ja nuoret ovat oikomishoitojen laajin asiakasryhmä, ja tällä uudistuksella pyrimme palvelemaan heitä paremmin, toteaa Uusikylä.

– Ratamo on myös julkisilta kulkuyhteyksiltään saavutettavampi, mikä varmasti helpottaa monen perheen arkea. Kouvolan laita-alueilta kuten Jaalasta kulkee tänne nopeammin kuin esimerkiksi Valkealaan, joka on tällä hetkellä jaalalaisten oikomishoitola.

Suun terveydenhuollon vastaanotot ja hammaslääkäripäivystys ovat ensimmäiset Ratamokeskuksessa aloittavat palvelut, ja muut yksiköt muuttavat vaiheittain toukokuun aikana. Muutokset aikataulussa ovat edelleen mahdollisia hoitoalan lakkovaroituksen vuoksi. Kymsote tiedottaa asiasta lisää lähiaikoina.

Lisätietoa Ratamokeskuksesta ja muutosta: Ratamokeskus (kymensairaalat.fi)