Siirry pääsisältöön

Ratamokeskuksen avaamista siirretään toukokuulle, syynä hoitoalan lakkoon varautuminen

Tiedotteet
Ratamokeskuksen avaamista siirretään toukokuulle, syynä hoitoalan lakkoon varautuminen

Ratamokeskuksen toiminnan aloittamisen ajankohtaa on päätetty siirtää huhtikuun lopulta toukokuuhun. Palvelut avataan vaiheittain 2-3 viikon aikana. Aiemman suunnitelman mukaan ensimmäisten palveluiden oli tarkoitus avautua asiakkaille huhtikuun viimeisellä viikolla. Uusi muuttoaikataulu on vielä avoin, mutta kaikki palvelut pyritään saamaan auki toukokuun aikana.

Aikataulun muutoksella halutaan varautua hoitoalan lakon vaikutuksiin ja varmistaa, että Ratamokeskuksen muutto ja toiminnan käynnistäminen sujuvat suunnitelmallisesti ja turvallisesti.

Hoitajajärjestöjen Tehyn ja SuPerin lakko on koskenut 1.4.2022 alkaen mm. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUSia. HUS vastaa Kymsoten alueella näytteenotto- ja kuvantamispalveluista. Lakko vaikuttaa täten myös Kymsoten palveluihin.

Hoitajajärjestöt Tehy ja SuPer ovat antaneet Kymenlaakson sairaanhoitopiiriä koskevan lakkovaroituksen. Lakko on ilmoitettu alkavaksi 15.4.2022.

Kouvolan Kotiharjussa sijaitseva Ratamokeskus on uuden ajan sairaala ja sote-keskus, johon keskitetään laajasti kouvolalaisten terveys- ja sosiaalipalveluita perusterveydenhuollosta erikoissairaanhoitoon.