Siirry pääsisältöön

Kymenlaakson keskussairaalan uudistaminen etenee, F-talon rakentamisessa siirrytään YIT Suomi Oy:n kanssa toteutusvaiheeseen

Tiedotteet
Havainnekuva, jossa monikerroksinen tasakattoinen rakennus

Kymenlaakson keskussairaalan mittava laajennus- ja peruskorjaushanke etenee. Seuraava suuri rakennushanke on ns. F-talo, joka sijaitsee nykyisen sairaalarakennuksen takana eli länsipuolella. Sinne on tulossa mm. suurin osa sairaalan osastopaikoista.

Kymsote-Kiinteistöt Oy (aiemmin Carea-Sairaalat Oy) ja YIT Suomi Oy sopivat lokakuussa yhteistoiminnallisesta projektinjohtourakasta, johon kuuluu kehitys- ja toteutusvaihde.
–  Kehitysvaihe on sujunut hyvässä yhteistyössä ja olemme saaneet tehostettua toteutustapoja. Rakennuksen arkkitehtuuriin ei juurikaan tehty muutoksia. Sen sijaan tekniikkapuolella on tehty muutoksia liittyen lämpö-, vesi-, ilma-, sähkö- ja automaatiotekniikkaan. Kehitysvaiheesta voidaan nyt siirtyä sujuvasti toteutusvaiheeseen, kertoo projektijohtaja Kai Heiskanen.

Osapuolet eli Kymsote-Kiinteistöt Oy ja YIT Suomi Oy ovat tänään allekirjoittaneet F-talon b-osaa koskevan toteutusvaiheen sopimuksen.

F-talo sijaitsee nykyisen sairaalarakennuksen takana eli länsipuolella. Paikalta puretaan osittain vanha rakennus kuten mm. vanha korkea savupiippu. Purkutyöt aloitetaan helmi-maaliskuun vaihteessa. Rakennuksen kokonaisaikatauluksi on arvioitu 30 kuukautta, rakennus on valmis käyttöönotettavaksi syksyllä 2023.

F-taloon sijoittuvat suurin osa osastopaikoista sekä laboratorio, lääkevalmistus ja logistiikka.

Keskussairaalan tuleva uudisrakennus eli ns. F-talo on 19 700 m2:n kokonaisuus. Sinne sijoittuvat mm. suurin osa sairaalan erikoissairaanhoidon osastopaikoista. Lastenosastot pysyvät edelleen lastensairaalassa ja psykiatrinen osastohoito Kymenlaakson psykiatrisessa sairaalassa Kouvolassa. Osastojen lisäksi F-taloon sijoittuvat laboratorio, lääkevalmistus ja logistiikka.

F-talon rakentaminen on osa Kymenlaakson keskussairaalan mittavaa laajennus- ja peruskorjaushanketta. Kesällä avattiin uusi laajennusosa, joka kulki rakennusvaiheessa nimellä G-talo. Tässä 24/7 toiminnassa olevassa ns. kuumassa sairaalaosassa sijaitsevat mm. päivystys, leikkaussalit, teho- ja valvontahoito, äitiyspoliklinikka ja synnytykset sekä välinehuolto. Lisäksi keskussairaalan eteläpäätyyn on noussut uusi sädehoitoyksikkö, jossa hoidettiin ensimmäiset potilaat syyskuussa ja toinen sädehoitolaite otettiin käyttöön lokakuussa. Kymenlaakson keskussairaalan laajennus- ja peruskorjaushanke etenee vaiheittain ja jatkuu vuosikymmenen lopulle saakka.