Siirry pääsisältöön

Kymenlaakson keskussairaalan uuden sädehoitoyksikön toinenkin sädehoitolaite käyttöön

Tiedotteet
Suurikokoinen sädehoitolaite

Kymenlaakson keskussairaalan uusi sädehoitoyksikkö vastaanotti ensimmäiset asiakkaansa 18. syyskuuta, jolloin ensimmäinen uusista sädehoitolaitteista otettiin käyttöön. Tänään otettiin käyttöön myös toinen sädehoitolaite.

Uuden sädehoitoyksikön toiminta kahdella sädehoitolaitteella auttaa turvaamaan Kymenlaakson syöpäpotilaiden sädehoidot.

– Kahden uuden sädehoitolaitteen myötä pääsemme nyt ottamaan merkittävän askeleen kohti kaikkien Kymenlaakson sädehoitopotilaiden hoitamista paikallisesti. Laajennetut tilat ja uudet laitteet parantavat entisestään mahdollisuuksia toteuttaa sädehoitotyötä parhaalla mahdollisella tavalla. Ja kun kaikista tärkein eli henkilökunta, on ihan täyttä timanttia, uskomme, että pystymme tukemaan sädehoitopotilaiden kyseistä elämänvaihetta niin hyvin kuin suinkin mahdollista. Toivottavasti tämä kaikki näkyisi positiivisesti asiakkaillemme, ylifyysikko Juha Korhonen kertoi, kun ensimmäinen laite saatiin käyttöön.

Ensimmäisellä laitteella on hoidettu nyt kutakuinkin kuukauden päivät. Korhosen mukaan toiminta on lähtenyt käyntiin kiitettävästi.

– Sädehoidon henkilökunta on upealla tavalla aloittanut potilastyön uudessa yksikössä. Fyysikot ja röntgenhoitajat ovat hienolla tavalla ottaneet käyttöön laitteiden uusia ominaisuuksia, kehittäen täten entisestään erityisesti hoitojen kohdistusta ja kohteen seurantaa, Korhonen kiittelee.

On ollut huikea matka ja mieletön määrä duunia, että tähän pisteeseen on päästy.

Myös toisen sädehoitolaitteen käyttö on alkanut tänään lupaavasti. Laitteella on hoidettu nyt ensimmäiset asiakkaat.

– On upea nähdä, että toinenkin laite on nyt saatu käyttöön, ja että potilastyön aloitus on sujunut erinomaisesti. On ollut huikea matka ja mieletön määrä duunia, että tähän pisteeseen on päästy. Olen äärimmäisen ylpeä meidän tiimistä, miten korkealla työmoraalilla ja antaumuksella he työtään tekevät. Toivottavasti se näkyy myös asiakkaillemme, Korhonen toteaa.

Uuden sädehoitoyksikön rakentaminen Kymenlaakson keskussairaalan eteläpäädyssä aloitettiin maaliskuussa 2019. Laajennuksen ja peruskorjauksen arvioidaan olevan kokonaisuudessaan valmiina keväällä 2021.