Siirry pääsisältöön

Kymenlaakson keskussairaalan uusi sairaalakappeli vihittiin käyttöön

Uutiset
Piispalla on maski kasvoillaan,, käsissään Raamattu ja sauva. Vierellä istuu mies soittamassa selloa tumma puku päällään.

Kymenlaakson keskussairaalan uudessa sairaalaosassa vihittiin tänään käyttöön uusi sairaalakappeli. Kappeli on rauhallinen, lämminhenkinen paikka, johon kuuluu omaisten oma odotustila. Kappeli on tarkoitettu kaikille uskontokunnasta riippumatta, oman vakaumuksensa mukaisesti. Kappelissa omaiset voivat jättää läheiselleen jäähyväiset.

Sairaalakappelin vihkiminen toteutettiin koronan takia suljettuna tilaisuutena. Kappelin vihkivät ekumeenisesti käyttöön Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen ja Kotkan ortodoksisen seurakunnan pastori Ivan Markolainen.

– Kappelissa omaiset voivat jättää läheiselleen jäähyväiset. Pyydettäessä sairaalapastori voi tulla toimittamaan saattohartauden eli pienen rukoushetken avoimen arkun äärellä. Kappelissa järjestetään myös hautaan siunaamisia pienen saattojoukon läsnä ollessa, kertoo sairaalapappi Hanna Hietanen Kotka-Kymin seurakunnan tiedotteessa.

KUVATEKSTI Kymenlaakson keskussairaalan uuden kappelin vihkimisen käyttöön suoritti Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen.
KUVA Emilia Pulkki /Kotka-Kymin seurakunta

Stiina Kiiveri

Viestintäpäällikkö

040 489 8493

stiina.kiiveri@kymenhva.fi