Siirry pääsisältöön

Kymenlaakson keskussairaalan uuden sädehoitoyksikön ensimmäiset asiakkaat otettu vastaan

Uutiset
Uusi sädehoitolaite Kymenlaakson keskussairaalassa.
Uusi sädehoitolaite Kymenlaakson keskussairaalassa.

Kymenlaakson keskussairaalan uusi sädehoitoyksikkö vastaanotti ensimmäiset asiakkaansa perjantaina 18. syyskuuta. Uudessa sädehoitoyksikössä voidaan hoitaa asiakkaita kahdella sädehoitolaitteella, mikä auttaa turvaamaan kaikkien Kymenlaakson syöpäpotilaiden sädehoidot. Toinen sädehoitolaite otetaan käyttöön lokakuussa.

– Oli hienoa nähdä, että potilaat olivat tyytyväisiä hoitoonsa ja kiittelivät myös osaavaa henkilökuntaa, ylifyysikko Juha Korhonen kertoi.

– Kahden uuden sädehoitolaitteen myötä pääsemme nyt ottamaan merkittävän askeleen kohti kaikkien Kymenlaakson sädehoitopotilaiden hoitamista paikallisesti. Laajennetut tilat ja uudet laitteet parantavat entisestään mahdollisuuksia toteuttaa sädehoitotyötä parhaalla mahdollisella tavalla. Ja kun kaikista tärkein, eli henkilökunta, on ihan täyttä timanttia, niin uskomme, että pystymme tukemaan sädehoitopotilaiden kyseistä elämänvaihetta niin hyvin kuin suinkin mahdollista. Toivottavasti tämä kaikki näkyisi positiivisesti asiakkaillemme, Korhonen sanoi.

Uuden sädehoitoyksikön rakentaminen Kymenlaakson keskussairaalan eteläpäädyssä aloitettiin maaliskuussa 2019. Laajennuksen ja peruskorjauksen arvioidaan olevan kokonaisuudessaan valmiina keväällä 2021.

– Peruskorjauksen valmistumisen jälkeen tarvitsemme vielä monia sädehoidon työtä tukevia työtiloja sädehoidon välittömään läheisyyteen. Uudet laitteet ovat toki merkittävä muutos, mutta sädehoidon kaltaisella alalla työtä ja työolosuhteita on jatkuvasti kehitettävä. Sädehoidon henkilökunta päivittää jatkuvasti tekniikoita, metodeja ja toimintatapoja pystyäkseen palvelemaan asiakkaitaan parhaalla mahdollisella tavalla, Korhonen sanoi.

– Olemme äärettömän ylpeitä sädehoidon henkilökunnasta; se miten sitoutuneesti ja korkealla moraalilla oman joukkueen työhön täällä suhtaudutaan, on ihan mahtavaa. Vaikka henkilökunta on isojen muutosprosessien myötä joutunut paiskimaan todella rajusti töitä, on timanttisen tiimimme joukkuehenki ja fiilis pysynyt todella positiivisena. Voisi jopa sanoa, että haasteet ovat entisestään tiivistäneet ja yhdistäneet tiimiä.