Siirry pääsisältöön

Kymenlaakson keskussairaala uudistuu tarpeiden mukana – uudessa sairaalassa annetaan hyvää hoitoa kirjaimellisesti vauvasta vaariin

Uutiset
Kymen Sairaala, kuva ulkoa

Kymmenen vuoden odotus päättyy, kun Kymenlaakson keskussairaalan uudet osat Kotkassa avataan kesällä 2020, vaiheittain juhannuksen jälkeen. Sairaala löytyy edelleen tutulta paikaltaan, ja alueen uusista, huippumoderneista tiloista hyötyvät niin synnyttäjät kuin päivystykseen tai leikkaukseen tulevat kymenlaaksolaisetkin. Kokonaan uusi sairaalaosa on rakennettu kiinni sairaalan vanhaan osaan.

Uusien tilojen sairaalateknologia on huippumodernia. Sen lisäksi tilojen suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota sairaalaympäristöön, jolla on tutkitusti suuri vaikutus niin asiakkaiden kuin työntekijöidenkin hyvinvointiin. Suunnittelun johtotähdeksi on nostettu viihtyvyys. Sairaalan uusissa osissa on miellyttävä valon määrä ja laatu, rauhoittava äänimaisema ja kauniit näkymät luontoon.

Sairaala-alueella kulkeminen muuttuu

Yksi näkyvimmistä uudistuksista keskittyy päivystykseen. Päivystys siirtyy uuteen osaan 22.6.2020. Siellä asiakkaita hoidetaan muun muassa 25 uudella tarkkailupaikalla, joiden ansiosta aikaisempaa useampi asiakas pääsee odottamaan hoitoa omassa tilassa. Tilat ovat modernit ja yksityisyyden takaamiseksi on otettu iso harppaus parempaan. Korona-aikana infektiopäivystykseen saapuville on lisäksi varattu omat sisäänkäynnit.

Suurin osa poliklinikoista ja osastoista sijaitsee edelleen vanhassa sairaalaosassa, jonne saavutaan sairaalan pääsisäänkäynnistä. Sairaalaan saapuvien kannattaa tarkistaa uudet sisäänkäynnit ennen tuloaan. Myös parkkialueisiin on tullut muutoksia.

Lähtökohtana paras hoito ja turvallisuus

Uusista tiloista löytyvät huipputason leikkaustilatkin, joiden ansiosta toimintavarmuus paranee entisestään ja asiakkaat saavat parasta mahdollista hoitoa. Uusissa leikkaustiloissa voidaan huomioida entistäkin paremmin potilasturvallisuus. Leikkaustilat muuntuvat tehokkaasti kunkin toimenpiteen mukaisesti.

Uusi synnytysyksikkö on suunniteltu perheiden tarpeiden näkökulmasta niin, että kymenlaaksolaiset perheet saisivat mahdollisimman positiivisen synnytyskokemuksen ja muiston synnytyksestä. Perheet pääsevät nykyaikaisiin tiloihin, jossa yksityisyys ja synnyttäjät yksilöllisine tarpeineen on huomioitu paremmin kuin koskaan ennen. Tutustu tarkemmin uusiin äitiyspoliklinikan tiloihin.

Näin paikalle saavutaan

Päivystyksen uudet sisäänkäynnit otetaan käyttöön 22.6. klo 8 alkaen.

Infektio-potilaille on uudessa sairaalaosassa omat sisäänkäynnit.

Äitiyspoliklinikalle ja synnytysvastaanotolle kuljetaan 22.6. klo 8 alkaen kello 6–22 välisenä aikana sairaalan vanhan puolen sisäänkäynnistä ja kello 22–06 välisenä aikana uuden osan päivystyksen kautta. Molemmissa tilanteissa hissi kuljettaa tulijat äitiyspoliklinikan aulatilaan.

Huomioithan, että suurin osa poliklinikoista ja osastoista palvelee edelleen vanhassa sairaalarakennuksessa, jonne kuljetaan vanhoista sisäänkäynneistä. Vanhan sairaalan puolella sisäänkäynneissä on poikkeusjärjestelyjä ajalla 22.–29.6.

Soita aina ensin Päivystysapuun 116 117, kun harkitset lähtöä päivystykseen. Hätätilanteissa soita aina 112.

Kun tarvitset, ovemme ovat sinulle avoinna.


Kuvia

Lataa täyden resoluution kuva klikkaamalla kuvaa galleriassa.

Katso kaikki kuvat mediapankista

Liitteet

Uudistuneen Kymenlaakson keskussairaalan sisäänkäyntien kartta

kymen_sairaalat_kartta.pdf, 119 kt, 15.6.2020

Lataa: Uudistuneen Kymenlaakson keskussairaalan sisäänkäyntien kartta pdf