Siirry pääsisältöön

Kymenlaakson keskussairaalan vanhan ja uuden osan välinen yhdyskäytävä valmistunut

Uutiset
Pitkä käytävä, jonka perällä kävelee rakennusmies

Kymenlaakson keskussairaalan vanhan sairaalan ja uuden G-osan välille on rakennettu yhdyskäytävä. Yhdyskäytävän vastaanottokatselmus pidettiin perjantaina 24.4.2020. Työmaan todettiin olevan valmis ja hyvin rakennettu.

Vanhan sairaalan sisäpihalle rakennettu yhdyskäytävä on väliaikainen ratkaisu. Tarkoituksena on, että käytävä ratkaisee potilaiden ja henkilökunnan liikkumisen vanhan sairaalan ja uuden G-osan välillä. Kulku eri osien välillä tulee lopulliseen muotoonsa vasta vanhan sairaalan peruskorjauksen yhteydessä.

– Vaikka hanke oli muihin hankkeisiin verrattuna pieni, oli hankkeen toteuttaminen erittäin haasteellista. Rakennuspaikka sijaitsee keskellä sairaalamassaa ja rakennustarvikkeiden haalaaminen oli kiellettyä sairaalan läpi. Rakennustarvikkeet on pääosin nostettu sisäpihalle nosturilla etupihan puolelta. Rakentaminen on aiheuttanut häiriötä, mutta onneksi kaikilla on ollut ymmärrystä ja pitkää hermoa hanketta kohtaan, projektijohtaja Kai Heiskanen kertoo.

Iso tila, jossa rakennusmiehiä työskentelemässä

Vanhan ja uuden sairaalaosan liittymäkohta.

Rakennushanke sujui haasteellisuudestaan huolimatta suunnitellusti. Työ valmistui myös aikataulullisesti sovitun mukaisesti.

Yhdyskäytävä on käyttökunnossa ensi viikolla. Uusi G-osa ja sinne johtava yhdyskäytävä eivät ole vielä potilaskäytössä.

– Lyhyen virhe- ja puutelistan työt tehdään ja mm. G-osan liittymäkohdan hissit säädetään toimimaan oikein, Kai Heiskanen listaa ja haluaa välittää kiitokset hankkeen onnistumisesta rakennusurakoitsija Insinöörilinjalle ja kohteen valvojalle Pasi Henttoselle H&H Consulting Oy:sta, kaikille hankkeeseen osallistuneille hyvin ”hoidetusta hommasta” ja erityisesti sairaalan henkilökunnalle ja asiakkaille pitkähermoisuudesta rakennusurakan aikana.

Tyhjä aula, jossa kaksi hissiä

Yhdyskäytävä on viimeistelyä vaille valmis. G-osan liittymäkohdan hissit säädetään vielä toimimaan oikein.

Stiina Kiiveri

Viestintäpäällikkö

040 489 8493

stiina.kiiveri@kymenhva.fi