Siirry pääsisältöön

Kymenlaakson keskussairaalan G-osa vastaanotettiin tänään

Uutiset
Ihmisiä aulatilassa, jossa lasinen katto.

Kymenlaakson keskussairaalan laajennuksen ja peruskorjauksen ensimmäinen vaihe eli G-osa on saatu vaiheeseen, jossa Skanska Talonrakennus Oy luovutti rakennuksen Carea-Sairaalat Oy:lle.

Varsinainen G-osan rakennusvaihe on ohi. Nyt alkaa rakennuksen varustelu, joihin kuuluu mm. kulunvalvonta- ja kutsujärjestelmät, kalusteet ja laitteet. Uuden osan sairaalatoiminta alkaa kesällä 2020.

Carea-Sairaalat Oy on 6.3.2020 vastaanottanut Kymenlaakson keskussairaalan laajennuksen ja peruskorjauksen ensimmäinen vaiheen eli G-osan Skanska Talonrakennus Oy:ltä. Rakennus vastaanotettiin virhe- ja puutelistoilla, mikä on rakennusalalla yleinen toimintatapa.

– Sairaalan vastaanotto ”puhtailla listoilla” lienee kuitenkin kaunista unta. Sairaala on teknisesti niin monimutkainen laitos, että virhe- ja puutelistat ovat oikeassa laajuudessaan hyväksyttäviä. Loppuvaiheen koe- ja yhteiskäyttökokeissa ilmenee aina jotain säädettävää, luonnehtii Carea-Sairaalat Oy:n projektijohtaja Kai Heiskanen.

Rakennuksen takuuajan laskeminen alkaa luovutuspäivästä. Takuuaika on kaksi vuotta.

Sairaalan vastaanotto ”puhtailla puutelistoilla” lienee kuitenkin kaunista unta.

G-osan rakentamiseen on osallistunut hieman vaihdellen noin 150 henkilöä, joista osa on rakennusurakoitsija Skanska Talonrakennus Oy:n ja osa sivu- ja aliurakoitsijoiden työntekijöitä.

Rakennuksen luovutuksen jälkeen alkaa välittömästi rakennuksen varustelu sairaalan omilla hankinnoilla. Näihin hankintoihin kuuluvat muun muassa kameravalvonta, hoitajakutsujärjestelmä ja irtokalusteet.

G-osaan on muuttamassa mm. päivystys, leikkaussalit, teho- ja valvontahoito, äitiyspoliklinikka ja synnytykset sekä välinehuolto.

Muuttoon valmistaudutaan sairaalan eri toiminnoissa monin tavoin kuten koulutuksin, joihin osallistuu henkilöstöstä noin 600 työntekijää. Varsinainen muutto, jonka jälkeen sairaala on valmis potilaiden hoitoon, tapahtuu kesällä 2020.

Stiina Kiiveri

Viestintäpäällikkö

040 489 8493

stiina.kiiveri@kymenhva.fi