Siirry pääsisältöön

Ratamokeskuksen tilaus allekirjoitettiin, rakennustyöt heti käyntiin

Uutiset
Projektijohtaja ja aluejohtaja kättelevät toisiaan.

Ratamokeskuksen tilaus vahvistettiin allekirjoituksin. Rakennustyöt Kouvolan Kotiharjun alueella on aloitettu työmaatukikohdan kokoamisella.

Carea-Sairaalat Oy:n projektijohtaja Kai Heiskanen ja Lujatalo Oy:n aluejohtaja Mikko Seppä allekirjoittivat tänään tilauksen Ratamokeskuksen rakentamisesta.

Lujatalo Oy voitti syksyllä Ratamokeskuksen kilpailutuksen, jossa sovittiin yhteistoiminnallisesta projektinjohtourakasta. Malliin kuului kehitys- ja toteutusvaihde. Nyt kolmen kuukauden kehitysvaihe on ohi ja Carea-Sairaalat ja Lujatalo ovat allekirjoittaneet tilauksen, jonka jälkeen rakennustyöt käynnistyivät heti.

Sekä tilaajan että urakoitsijan puolelta ollaan tyytyväisiä kehitysvaiheen yhteistyöhön. Kehitysvaiheessa on käyty läpi suunnitelmat ja saatu tehostettua toteutustapoja. Muutoksilla on saatu kustannuksia vähennettyä, mutta toimintoihin ei ole puututtu.

– Suurimmat muutokset ovat olleet tekniikkatilojen tehostaminen – samat laitteet löytyvät nytkin, mutta eri paikasta. Samoin julkisivua on yksinkertaistettu ja yhtenäistä ulkokatosta on lyhennetty noin 35 metriä, luettelee Kai Heiskanen kehitysvaiheen suunnittelutyön konkreettisia tuloksia. Muutokset tarkoittavat useamman miljoonan kustannussäästöjä.

”Kaikkien kypärälipat ovat menossa samaan suuntaan.”

Kehitysvaiheessa yhteistyötä ovat tehneet niin tilaaja, urakoitsija kuin muutkin tulevat kumppanit.

– On tärkeää, kuinka olemme nivoutuneet yhteen jo tässä vaiheessa. Yhteisessä kehitystyössä oppii tuntemaan henkilöt ja toimintatavat. Kaikki ymmärtävät, että meillä on yhteinen päämäärä. Näin sen pitäisi aina olla, mutta ei se aina toteudu. Tämä on hyvä pohja ja yhdessä tekemisen tehostamista. Kaikkien kypärälipat ovat menossa samaan suuntaan, kiittelee Lujatalon Kaakkois-Suomen aluejohtaja Mikko Seppä.

Ratamokeskuksen työmaalla alkoi heti tapahtua, kun Carea-Sairaalat Oy:n hallitus päätti tilauksesta kokouksessaan 31.1.2020. Tilaus vahvistettiin allekirjoituksin tänään (7.2.2020). Kouvolassa Kotiharjun alueella työt on jo aloitettu työmaatukikohdan kokoamisella ja työmaan sähköistyksellä. Seuraavat kolme kuukautta tehdään rakennuksen perustuksia ja porrastuksia.

Ratamokeskuksen kokonaiskustannukset ovat 68 miljoonaa, mikä on kuntayhtymän hyväksymässä budjetissa. Ratamokeskuksen luovutus tilaajalle on 31.12.2021. Ratamokeskus on käyttövalmiina alkuvuonna 2022.

Työmaaparakkeja on kahdessa kerroksessa lumisella kentällä,

Stiina Kiiveri

Viestintäpäällikkö

040 489 8493

stiina.kiiveri@kymenhva.fi