Siirry pääsisältöön

Kymenlaakson keskussairaalan G-talossa hoidetaan ensimmäiset potilaat aikaisintaan ensi kesänä

Uutiset

Viime vuonna viisikymppisiä juhlineen Kymenlaakson keskussairaalan rinnalla seisoo G-talo, johon sijoittuvat leikkaussalit, päivystys, teho- ja valvontahoito, äitiyspoliklinikka ja synnytykset sekä välinehuolto.

Kymenlaakson keskussairaalan työntekijät pääsevät tutustumaan G-talon uusiin työskentelytiloihin ensi keväänä. Tämänhetkisten arvioiden mukaan G-talo on valmis luovutettavaksi maaliskuussa. Alkuperäisestä tavoiteaikataulusta ollaan jäljessä noin puoli vuotta. Rakennuksen haastavuus ja tilojen teknisyys ovat vaatineet suunnittelulta enemmän, kuin mihin oltiin varauduttu.
– Viivästyminen on valitettavaa, mutta meille on tilaajana tärkeintä, että saamme käyttöömme rakennuksen, joka on hyvin tehty ja luovutusvaiheessa täysin valmis, sanoo Kai Heiskanen Carea-Sairaalat Oy:stä.

Rakentamisen laajuudesta ja vaativuudesta kertoo osaltaan se, että rakennuksen testaukselle on varattu ennen luovutusta aikaa 10 viikkoa. Testausvaiheessa käydään huolellisesti läpi kaikki toiminnot ja testataan muun muassa varavirran toimivuus, jotta sairaala toimii myös poikkeustilanteessa, kuten sähkökatkojen aikana.

Timo Markkasen (vas.) ja Kai Heiskasen takana on henkilökunnan neuvottelutila. Kuparista tehdyt seinät käsitellään mustanvihreiksi.

Rakentamiseen osallistuu hieman vaihdellen noin 150 henkilöä, joista osa on rakennusurakoitsija Skanska Talonrakennus Oy:n työntekijöitä, ja osa sivu- ja aliurakoitsijoita. Parhaillaan G-talossa on meneillään sisävalmistusvaihe.
– Sisätilojen rakennustöiden lisäksi sairaalassa tehdään laiteasennuksia. Joissain tiloissa on päästy tekemään jo loppusiivousta, kertoo työpäällikkö Timo Markkanen Skanska Talonrakennus Oy:stä.

Vaikka rakennus on maaliskuussa valmis, uusien tilojen käyttöönotto henkilöstön koulutuksineen vie aikaa kolmesta kuukaudesta puoleen vuoteen. Tämä tarkoittaa, että uudet tilat olisivat asiakas- ja potilaskäytössä ensi kesänä tai alkusyksystä.

Anni Vakkuri

Viestintäasiantuntija

040 186 6522

anni.vakkuri@kymenhva.fi