Siirry pääsisältöön

Ratamokeskuksen rakennusurakan hankinnasta uusi hankintamenettely

Tiedotteet

Carea-Sairaalat Oy:n hallitus on käsitellyt tänään (1.7.2019) kokouksessaan Ratamo-hankkeen talonrakennuksen urakkakilpailutusta. Hallitus on päättänyt keskeyttää hankinnan. Hankinnasta on saatu vain yksi hyväksyttäväksi katsottava tarjous, jolloin riittävää vertailua hintojen kesken ei voida tehdä. Hallitus päätti, että 1.7. käsiteltyä tarjousta ei julkaista.

Samalla hallitus päätti, että hankinnasta käynnistetään uusi kilpailutus neuvottelumenettelynä. Uusi hankintamenettely käynnistetään mahdollisimman pikaisesti. Neuvottelumenettely aloitetaan julkaisemalla työ- ja elinkeinoministeriön ylläpitämässä ilmoituskanava HILMAssa hankintailmoitus. Ilmoitus pyritään julkaisemaan viimeistään 15. heinäkuuta. Ilmoituksella haetaan talonrakennusurakkaan useampia tarjoajia.

– Neuvottelumenettelyn aloittaminen tarkoittaa urakoitsijavalinnan viivästymistä. Aikatauluvaikutus selviää elokuun aikana, mutta alustavasti arvioituna talonrakennusurakan toteuttaja voisi olla tontilla alkuvuodesta 2020, arvioi projektijohtaja Kai Heiskanen.